ONZE PROJECTEN

ECHO steunt lokale projecten die kansen bieden aan kinderen, hun ouders en gemeenschap om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. We focussen op projecten die educatie en ontwikkelingsprogramma’s aanbieden. We beschouwen deze projecten steeds vanuit een holistische aanpak. Dit betekent dat ze niet alleen kijken naar educatie of een specifiek aspect in hun ontwikkelingsstrategie. Ook voedingsprogramma’s, fysieke en mentale gezondheidszorg, veiligheid, de familiale ondersteuning en programma’s die het gemeenschapsleven verbeteren, worden opgenomen in hun aanpak. Elk van deze aspecten speelt een rol om te komen tot duurzame resultaten. Ons doel is om deze projecten te vinden, selecteren en steunen.

Naarmate ECHO groeit, selecteren we meer projecten die onze en jouw steun verdienen.


 
 

Momenteel steunen we:

 
P1020125.JPG

DAMNOK TOEK

Damnok Toek draagt sinds 1997 zorg voor de meest kansarme en kwetsbare kinderen en jeugd in Cambodja. In 2003 openden ze een speciaal ontworpen centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een fysieke en/of mentale beperking. In 2018 verhuist het centrum van Phnom Penh naar Neak Loeung, in de Prey Veng provincie.

In het centrum krijgen de kinderen intense persoonlijke begeleiding, en toegang tot onderwijs en verschillende ontspannende activiteiten. Telkens op maat van hun individuele noden. De kinderen worden ook voorbereid op re-integratie met hun familie, waar mogelijk. 

In 2016 startte Damnok Toek met een sociale boerderij voor jongvolwassenen met een mentale beperking.

 
 
 
20181107_152843%2Bc.jpg

CHILDREN’S ACTION FOR DEVELOPMENT

Children’s Action for Development (CAD) ondersteunt al meer dan 12 jaar kinderen uit kansarme gezinnen in Battambang, Cambodja. Hun programma’s richten zich op de verbetering van het Cambodjaanse onderwijssysteem en de toegang ertoe voor ieder kind.

Vandaag telt de organisatie drie educatiecentra en voorziet zo aanvullend onderwijs en sociale dienstverlening voor 360 kinderen (en hun families). CAD focust  sterk op lagere schoolkinderen met een leerachterstand, die op jonge leeftijd dreigen uit het schoolsysteem te vallen. CAD is nauw betrokken bij overheidsinitiatieven en begeleidt Cambodjaanse publieke scholen in hun overgang naar kwalitatieve, optimaal werkende en veilige leeromgevingen.

 
 

 
 

Word onze Partner

ECHO staat open voor nieuwe projecten in Zuid-Oost Azië.
Ken je een organisatie die voldoet aan onze selectiecriteria en onze steun verdient? Informeer hen gerust over onze organisatie.