Group picture AP Dec 2017_4.jpg
 
 

AZIZA'S PLACE

Aziza’s Place is een lokaal, Cambodjaans non-profit leer- en ontwikkelingscentrum voor kansarme kinderen in Phnom Penh. De kinderen komen uit kansarme families, uit lokale gemeenschappen. Deze gezinnen leven in omstandigheden waarin het moeilijk is om dagelijks de kost te verdienen en om de nodige zorg aan hun gezinsleden te bieden. Al meer dan 11 jaar zet Aziza’s Place zich in voor families die op en rond vuilnisbelten wonen en werken. Aziza’s Place werkt nauw samen met de families en gemeenschappen om een uitgebreide reeks educatieve en ontwikkelingsdiensten aan te bieden.

 
 
 

Missie

De missie van Aziza’s Place is om kwetsbare kinderen in Phnom Penh te ondersteunen in hun ontwikkeling, in de hoop dat ze verantwoordelijke en productieve leden van de samenleving kunnen worden. 

Aziza’s Place  maakt de families bewust dat onderwijs de sleutel is tot de toekomst voor elk kind. Ze moedigen de kinderen aan en helpen hen om onafhankelijk te worden, om zo meer financiële zekerheid te krijgen voor zichzelf, hun gezin en familie. Wanneer het nodig is, biedt Aziza’s Place (tijdelijk) financiële steun aan gezinnen. Ze willen ook een veilige en stabiele levenssituatie voor de kinderen garanderen. Daarom bezoeken maatschappelijk werkers regelmatig de gemeenschappen. Ze zijn een klankbord, geven advies aan de families en zijn hun gids om een stabiele thuis voor hun kinderen te bouwen.

Impact

Momenteel worden meer dan 40 kinderen en hun families bijgestaan door Aziza’s Place. Hun programma’s beïnvloeden in totaal meer dan 300 leden van de armste gemeenschappen ten zuiden van Phnom Penh, Cambodia.

 
 
 
DSC09985.JPG
DSC04861.jpg
DSC05100-2.jpg
 
 
 

Wat doen ze voor de kinderen?

 • Ze halen de kinderen thuis op en zorgen voor transport tussen hun thuis, hun centrum en de school.
   

 • Ze geven hen elke dag drie voedzame maaltijden en gezonde snacks.
   

 • Ze betalen schoolgeld en andere schoolgerelateerde kosten, zoals uniformen, rugzakken, boeken, enz.
   

 • Ze voorzien in gezondheidszorg (gezondheidsverzekering, vaccinaties, tandarts- en doktersbezoeken, wekelijkse gezondheidschecks in het center, enz.).
   

 • In aanvulling op de school geven ze dagelijks extra lessen om cruciale vaardigheden en kennis te ontwikkelen, voornamelijk in wiskunde, Engels en IT.
   

 • Ze stimuleren fysiek en mentaal welzijn via muziek-, dans-, karate- en zwemlessen.
   

 • Ze organiseren tweewekelijks psychologische begeleidingssessies voor de kinderen. Zo worden ze doorheen moeilijke, emotionele periodes geholpen in een veilige omgeving.

 
 
IMG_6384.jpg
 
 

Wat doen ze voor de ouders en gemeenschappen?

 • De maatschappelijk werkers bezoeken de gemeenschappen dagelijks. Ze gaan na hoe de families en de kinderen het stellen en geven hen de nodige begeleiding, richting en advies.
   
 • Ze bieden trainingsprogramma’s aan de ouders aan. Zo bieden ze hen meer inzicht in de ontwikkeling van hun kind, de verschillende vormen van kindermisbruik en hoe deze te herkennen en te voorkomen.
   
 • Ze begeleiden de ouders en familieleden bij het zoeken naar een betere job. Ze proberen hen zo te helpen weg te geraken uit hun ongezonde en onveilige jobs op en rond de vuilnisbelten.
 

 

Financiële aanpak

Aziza's Place - toewijzing van uitgaven in 2017

In 2017 voorzag Aziza's Place meer dan 40 kinderen en hun families van hun brede waaier aan ondersteunende diensten, voor een budget van 136.300 dollar.

 

Meer informatie? Bezoek hun website: www.azizasplace.org